Lamskroon met pesto

Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Lamskroon van +/_ 500 gram per stuk
  • 1 bosje Basilicum
  • 100 gr Rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • 30 gr geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak de blaadjes van de basilicum los en doe ze in een blender. Voeg de geraspte parmezaan, gesnipperde knoflook en pijnboompitten toe. Maak alles fijn en voeg de olijfolie toe tot je een smeuïge pest krijgt.
  • Wrijf de lamskroontjes in met olijfolie. Schroei dicht aan beide kanten op de BBQ of in een pan. Verlaag het vuur of leg het vlees op een hoger rooster en laat vervolgens nog een 4-tal minuten verder bakken aan beide kanten.
  • Kruid het vlees af met peper en zout.
  • Serveer met de pesto e, wat extra rucola.

Tags

Related Articles