Lamscarré met verse muntsaus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 stuk lamscarré
- 80 gr boter
- Olijfolie
- 300 gr couscous
- 3 stuks sjalot
- 1 stuk rode peper
- 1 stronk prei
- Gevogelte bouillon
- 8 takjes bieslook
- 100 ml wijnazijn
- munt
- peper
- zout
- 100 ml lamsfond
- 1 el honing
Instructies
De lamscarré
- Kruid elke kant met peper en zout.
- Leg het vlees in hete boter en bak elke kant mooi bruin.
Voor de couscous
- Doe de couscous in een komen en giet de gekookte gevogelte bouillon over de couscous. Dek de kom af met plastic folie en laat een 5-tal minuten intrekken.
- Neem de folie weg en omroer de couscous. Indien nodig voeg je er nog wat gevogelte bouillon aan toe.
- Versnipper een sjalot, chilipeper en prei en stoof ze aan in wat boter. Voeg toe aan de couscous.
Voor de muntsaus
- Snijd de sjalot en de munt fijn.
- Breng de azijn, sjalotten , munt en honing aan de kook en laat ook inkoken.
- Zeef de saus en voeg de lamsfond toe. Laat opnieuw goed inkoken. Kruid af met peper en zout.
- Haal het uit de pan en leg het op een braadslede. Zet deze gedurende 7 minuten in een voorverwarmde oven (op 200°) oven. Haal het daarna uit de oven en bedek het met aluminiumfolie.
Trefwoord gemakkelijk