Lamscarré met verse muntsaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk lamscarré
  • 80 gr boter
  • Olijfolie
  • 300 gr couscous
  • 3 stuks sjalot
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stronk prei
  • Gevogelte bouillon
  • 8 takjes bieslook
  • 100 ml wijnazijn
  • munt
  • peper
  • zout
  • 100 ml lamsfond
  • 1 el honing

Instructies
 

De lamscarré

  • Kruid elke kant met peper en zout.
  • Leg het vlees in hete boter en bak elke kant mooi bruin.

Voor de couscous

  • Doe de couscous in een komen en giet de gekookte gevogelte bouillon over de couscous. Dek de kom af met plastic folie en laat een 5-tal minuten intrekken.
  • Neem de folie weg en omroer de couscous. Indien nodig voeg je er nog wat gevogelte bouillon aan toe.
  • Versnipper een sjalot, chilipeper en prei en stoof ze aan in wat boter. Voeg toe aan de couscous.

Voor de muntsaus

  • Snijd de sjalot en de munt fijn.
  • Breng de azijn, sjalotten , munt en honing aan de kook en laat ook inkoken.
  • Zeef de saus en voeg de lamsfond toe. Laat opnieuw goed inkoken. Kruid af met peper en zout.
  • Haal het uit de pan en leg het op een braadslede. Zet deze gedurende 7 minuten in een voorverwarmde oven (op 200°) oven. Haal het daarna uit de oven en bedek het met aluminiumfolie.
Trefwoord gemakkelijk

Tags

Related Articles